Een massieve sauna van Aquaprojects worden opgebouwd door massieve Nordische Fichte balken op elkaar te stapelen (excellentverbinding). Hoe dikker de balken, hoe beter het saunaklimaat. Het voordeel van de massieve sauna’s is dat deze een oorspronkelijk karakter hebben en de volle geur van massief hout bieden. Bovendien heeft het massief hout een invloed op het klimaat in de sauna. Hout is een natuurproduct. Het slaat de warmte op en geeft die langzaam weer af aan de omgeving.

Massieve sauna’s zijn echter zwaarder, nemen meer ruimte in beslag en hebben een langere tijd nodig om op te warmen. De panelensauna’s zijn snel en gemakkelijk te plaatsen en warmen sneller op. Een massieve sauna wordt gemaakt voor zowel binnen als buiten gebruik. Massieve cabines die binnen geplaatst worden, zijn standaard uitgevoerd in 45 mm dikke balken. Massieve cabines voor buitengebruik worden uitgevoerd in 70 mm dikke balken.

De keuze tussen panelen of massieve sauna’s is persoonlijk. Het is van groot belang dat uw sauna goed is geïsoleerd, immers een optimaal geïsoleerde sauna heeft een stabiel saunaklimaat. Massieve cabines zijn in alle maatvoeringen leverbaar, tevens zijn diverse opties op deze cabines mogelijk.

Alle producten

...