Betegeld zwembad

Waterdichte betonconstructie

Met name bij de bouw van een betegeld zwembad maakt Aquaprojects gebruik van betonbaden afgewerkt met een betegelde of bv. glasmozaïek afwerking. De voorbereidende werkzaamheden wijken in principe niet veel af van een bouwkundig foliebad, noodzaak is echter wel dat bij een tegelbad sprake is van een waterdicht gestorte betonconstructie. Deze wordt vervolgens voorbereid voor hechting van de gewenste materialen ter afwerking van de kuip. Het daadwerkelijk aanbrengen van het gewenste oppervlak vraagt de nodige ervaring en kunde van de zwembadbouwer en/of tegelzetter. Een figuur, naam of initiaal op de bodem van het zwembad behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn er diverse kleurcombinaties mogelijk. De ‘verpersoonlijking’ is bij een beton/tegelbad dan ook haast onbeperkt.

Prachtige spiegel

Bij een betegeld zwembad geplaatst in een binnensituatie bestaat tevens de mogelijkheid om het bad uit te voeren met een overloopgoot i.p.v. de standaard skimmers. Het fraaie van een overloopgoot is dat het waterniveau gelijk is aan het terrasniveau en er zodoende een prachtig vlakke ‘spiegel’ als aanblik ontstaat. Het water ‘valt’ via een natuurlijke weg in de goot welke rechtstreeks in verbinding staat met een buffertank.

Ook in winter op temperatuur

Buitenbaden worden minder vaak afgewerkt met tegels en/of mozaïek. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan het risico op lekkage door vorst. Echter wordt een beton/tegelbad goed aangelegd en ook gedurende de winterperiode op temperatuur gehouden, dan is dit “risico” vrijwel nihil.

Alle producten

...